Logga in eller registrera dig med ett gratis konto här för att ladda ner eller shoppa!

TEXTUPPGIFTER I MATEMATIK

85 kr

Svensk

I detta upplägg får du:

  • 60 arbetsblad med textuppgifter
  • 15 uppgifter till varje räknesätt

Beskrivning

TEXTUPPGIFTER I MATEMATIK – GÖR UTRÄKNINGAR TILL EN KREATIV PROCESS

Önskar du ge dina elever en djupare förståelse av matematik? Detta material med textuppgifter är speciellt utformat för lågstadiet och består av 60 arbetsblad som hjälper eleverna att använda sig av strategin att rita för att lösa problemlösningsuppgifter. Detta ger dem inte bara möjligheten att träna på att räkna ut uppgifter, utan även att träna på att visa hur de har tänkt på ett kreativt sätt.

ETT VARIERANDE OCH ENGAGERANDE MATERIAL

Materialet innehåller 60 arbetsblad med textuppgifter, fördelat på de fyra räknesätten – 15 arbetsblad för addition, subtraktion, multiplikation och division. Varje uppgift är utformad för att hjälpa eleverna att identifiera viktig information i texten, rita till uppgiften, visa hur de räknar ut svaret och till sist formulera ett svar. Detta gör det lättare för eleverna att förstå och visualisera matematiska strategier.

STEG-FÖR-STEG LÖSNING

Varje textuppgift följer en enkel steg-för-steg process som hjälper eleverna att strukturera upp sitt tänkande:

Läs textuppgiften: Eleverna börjar med att läsa igenom textuppgiften noggrant.

Markera viktig information: De stryker under den viktiga informationen som är nödvändig för att lösa uppgiften.

Rita till uppgiften: Eleverna ritar en bild som representerar problemet, något som hjälper dem att visualisera lösningen.

Skriv uttrycket: De skriver uttrycket med tecken baserat på den information de har markerat i texten.

Ge ett svar: Till slut skriver eleverna en mening som ger svaret på uppgiften, vilket också stärker deras förmåga att formulera matematiska lösningar i skrift.

BYGG SJÄLVSTÄNDIGHET OCH FÖRSTÅELSE MED TEXTUPPGIFTER I MATEMATIK

Detta material med textuppgifter är perfekt för att bygga elevernas självständighet och förståelse i matematik. Genom att rita och skriva, utvecklar de en djupare insikt i hur matematiska problem kan lösas. Det hjälper dem att se sammanhanget mellan text och tal, vilket är en viktig färdighet i deras matematiska utveckling.

Materialet är lätt att integrera i klassrumsundervisningen. Använd arbetsbladen som en del av den dagliga matematiklektionen, till stationsarbete eller som hemläxa. De kan också vara bra verktyg för individuell uppföljning, så att du kan se hur varje elee tänker och resonerar kring matematik.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”TEXTUPPGIFTER I MATEMATIK”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *