Inlägget gjort

Ukeplan, arbeidsplan, fellesplan?

Noen skoler opererer med ukeplaner, noen med arbeidsplaner, og andre med lekseplaner eller målplaner. Mange skoler har også fellesplaner. Min skole er en av dem. En felles ukeplan der alle klasselærerne og faglærerne fyller inn sitt. En laaaang plan med andre ord! Planen mailes derfor til foreldrene som PDF-fil, og det sparer oss for mye tid og kostnader med kopiering. For faglærere som meg selv, kan det være en lettelse å slippe å fylle ut informasjon på flere planer, og kun ha en å forholde seg til. Men for de lærerne som itillegg er litt ekstra kreative, som er glad i litt dill og dall, er det rett og slett fantastisk kjipt å skulle standariserer alt – gjerne i et superenkelt word dokument! Fonten er Times New Roman. Overskriftene er uthevet med tykk skrift. Noen skoler strekker seg faktisk til å bruke fonten Comic Sans, for den er jo litt ekstra morsom… Og kanskje sper de på med et lite bilde de har funnet på Google. Der nede i høyre hjørnet på ukeplanen. Spennende!

Jo da, informasjonen og innholdet i planene er det viktigste. Men jeg er opptatt av at alt jeg presenterer for både elever og foreldre skal se morsomt og innbydende ut – også en ukeplan. Den skal se så spennende ut at de ØNSKER å lese den, ikke fordi de må eller bør. Så hvordan løser jeg dette samtidig som vi har en enkel, standard fellesplan? Jeg lager min egen tilleggsplan! Jeg liker å kalle det et nyhetsbrev for å skille det fra ukeplanen. På den kan jeg supplere med clipart, farger, fonter; dill og dall! Den er min. Og den blir LEST!

Jeg har laget noen forslag til planer for småtrinnet og en for mellomtrinnet. Alle planene er redigerbare i Power Point, og kan tilpasses med både skrifttyper, farger og tekstbokser. De ferdige planene deres kan dere printe i svart/hvitt, eller direkte på fargeark dersom du er en av de litt-ekstra-kreative 😉 Planene finnes også med farger og kan lagres som PDF-fil, slik at de enkelt kan mailes til foreldrene.

Planene for småtrinnet inneholder 11 forskjellige design, ett til hver skolemåned. De finner du på TpT (Teachers Pay Teachers) ved å trykke på bildet under.

Mellomtrinnsplanen er på to sider og har plass til info, læringsmål, skolearbeid, lekser, gloser ++
Den kan du laste ned gratis her ved å trykke på et av bildene.

Jeg håper dere alle får muligheten til å lage dere en skikkelig morsom ukeplan, arbeidsplan, nyhetsbrev eller bursdaginvitasjon – hva enn dere måtte ønske å kalle det! 🙂 Legg gjerne ut bilder av planene deres på IG ved å bruke #ukeplan eller på Facebook-siden til Teaching FUNtastic!

Her er noen av tilbakemeldingene jeg har mottat på planene for småtrinnet som har fått meg til å smile litt ekstra 🙂

“Jeg skal snik-innføre en ny ukeplan i år :)”
“Nå blir det å skrive ukeplan lystbetont igjen!”
“Denne planen kommer jeg til å være stolt av å sende hjem med elevene”2 reaktioner på ”Ukeplan, arbeidsplan, fellesplan?

  1. åh, jeg er misunnelig på deg som får ha din egen ukeplan… jeg må bruke en standard ukeplan uten en eneste fin font, men det duger vel på et vis 😉

  2. Vi har også felles, som jeg MÅ bruke, men jeg kommer meg unna ved at jeg bruker disse til å lage det jeg kaller for nyhetsbrev fra klassen 😉 DET kan ingen nekte meg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *